Wat is Sportvasten?

Sportvasten is de methode om je leven een nieuwe impuls te geven en om een gezond gewicht te bereiken en te behouden. Sportvasten is geen dieet. Het is een 10-daagse trainingsmethode waarbij de spieren en de lever worden getraind in het verbruik van vet in plaats van suiker (de metabolic switch). Om dit te bewerkstelligen ga je sporten tijdens de vastenkuur. Hierdoor ga je meer vet verbranden en nemen overtollige vetreserves, met name het buikvet, af. Mannen vallen gemiddeld 4 tot 6 kilogram af in 10 dagen, vrouwen 2 tot 4 kilogram. Ook wordt de behoefte aan snaaien en het tussendoor snoepen na de kuur veel minder. Sportvasten is een gezondheidsprogramma, waarbij gewichtsverlies eigenlijk een bij-effect is.

Gemiddeld afslankresultaat

Sportvasten is een bijzonder goede methode om de sportprestaties te verbeteren. Door het sportvasten worden de spieren zo omgebouwd dat ze veel meer energie uit vet kunnen halen.

Het gemiddelde afslankresultaat is bij mannen 4 tot 6 kg en bij vrouwen 2 tot 4 kg

Gemiddelde conditieverbetering

Het duurvermogen wordt derhalve veel groter. Duuratleten, zoals hardlopers en wielrenners, hebben ineens een veel groter vermogen tot de aanmaak van energie, zonder dat de tank leegraakt.

De gemiddelde conditieverbetering is bij mannen 14% en bij vrouwen 9%

Vitaliteitsresultaten

Na het sportvasten voelen mensen zich fitter en energieker en hebben ze minder last van bepaalde klachten.
Ook de bloeddruk en het cholesterolniveau worden bij grote groepen deelnemers positief beïnvloed.

Sportresultaten

Sporters ervaren in de praktijk een verhoogd conditieniveau, met name het duurvermogen, en een sneller herstel.

Afslankresultaten

Mannen vallen gemiddeld 4 tot 6 kilogram af (met uitschieters tot wel 12 kilogram) en vrouwen gemiddeld 2 tot 4 kilogram. Ook neemt de buikomtrek aanzienlijk af. Bij veel mensen gaat het afvallen na de kuur verder door.

-4
afgevallen
-5
buikomtrek
-3,4
vetpercentage
8
aanbeveling cijfer
*gemiddeld

Ik heb er enorm tegenop gekeken om eraan te beginnen. Ik vind het ongelofelijk hoe het mogelijk is dat je geen hongergevoel ervaart en toch zo goed kan functioneren.
Het was geestelijk een echte overwinning voor mijzelf.

 

__Luuk ter Bogt

Heeft u interesse? Neem dan contact op

klik hier

Sportvasten film