Wat is Functionele training?

Functionele training is een systeem dat krachttraining combineert met balans, coördinatie, snelheid, flexibiliteit en uithoudingsvermogen. De mens van nu raakt steeds meer gewend aan een inactieve leefstijl die zorgt voor een slecht functionerend bewegingsapparaat. Functionele Training is het best te beschrijven als het trainen van diverse oefeningen waarmee de sporter leert omgaan met zijn eigen lichaam in al zijn vormen van beweging.

Waarom Functioneel Trainen?

In het dagelijks leven word je constant geconfronteerd met verschillende bewegingen: opstaan, lopen/rennen, iets oppakken, weg zetten, opruimen etc. Door op een functionele manier te trainen leer je beter om te gaan met bewegingen waarvoor het bewegigingsaparaat is bedoelt. Het bootst bewegingen na die het  lichaam kent en dat gebeurt minder op de standaard apparatuur in de sportschool. Denk er maar eens over na hoe vaak duw jij iets zittend weg?

Maar waar het bij de meeste mensen om gaat is natuurlijk het krijgen van een mooi strak, gezond en goed werkend lichaam.
Door op een hoge intensiteit functioneel te trainen zul je dit sneller realiseren! Je zult naast het ontwikkelen van een goede spier functionaliteit, sneller afvallen, betere presteren, meer kwaliteit uit het leven halen en veel blessures voorkomen.

De voordelen op een rij:

• Workouts zijn kort maar heftig

• Extra ondersteuning bij uw eigen tak van sport

• Het geeft een boost voor uw metabolisme

• Verbeterd uw kracht, evenwicht, flexibiliteit, snelheid en uithoudingsvermogen.

• U wordt bewuster van je houding

• Shaped uw lichaam

Ik heb er enorm tegenop gekeken om eraan te beginnen. Ik vind het ongelooflijk hoe het mogelijk is dat je geen hongergevoel ervaart en toch zo goed kan functioneren.
Het was geestelijk een echte overwinning voor mijzelf.

 

__Luuk ter Bogt

Heeft u interesse? Neem dan contact op

klik hier